GemeentePolitiek

Europese vlag wappert op het gemeentehuis in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Op initiatief van D66 Oldambt wappert sinds enkele dagen de Europese vlag op het gemeentehuis. De gemeente laat de vlag tot de komende Europese verkiezingen, op 23 mei, wapperen.

- advertentie -

“Europa is voor Oldambt van groot belang. Veel mensen denken dat er vanuit ons land alleen maar geld naar Europa gaat, maar weten helemaal niet dat Europa fors investeert in Nederland. Ook in Oldambt. Europa brengt ons veel. Niet alleen vrede, veiligheid en welvaart, maar ook veel concretere zaken. Zo heeft de EU in onze gemeente veel geld bijgedragen in de realisatie van goede toeristische infrastructuur in de Blauwestad en een nieuwe vaarverbinding tussen het Oldambtmeer en Nieuwolda. Daarnaast heeft de EU de herinrichting van het centrum van Blijham financieel gesteund. Daar mogen we best één keer per jaar zichtbaar bij stilstaan”, aldus Martijn Boutsioukis van de lokale D66-fractie.

D66 de meest pro-Europese partij
D66 staat bekend als pro-Europese partij. De partij is optimistisch over de toekomst van een nog schoner, veiliger en welvarender Europa. De grote uitdagingen zoals migratie, klimaat en terrorisme stoppen niet bij de grens. D66 gelooft dat er voor een sterk Nederland niet minder, maar juist meer Europese samenwerking nodig is.

Voor Vrijheid
D66 strijdt voor vrijheid voor iedereen. Wij bewaken belangrijke rechten als privacy, persvrijheid en gelijke rechten voor vrouwen en LHBTI’ers. In een vrij Europa moet iedereen zichtbaar zichzelf kunnen zijn.

Voor een schoon klimaat
Europa moet alles doen voor een schone toekomst. De klimaatdoelen van Parijs halen. De Europese natuur beschermen. De omslag maken naar schone energie. Door innovatie zorgen voor duurzame groei, banen en welvaart. Wij maken van Europa klimaatkoploper.

Voor onze stem in de wereld
Voor internationale problemen bestaan al lang geen nationale oplossingen meer. Alleen gezamenlijk maken we een vuist tegen grootmachten als de VS, Rusland en China. Samenwerken in Europa is goed voor onze vrijheid. Onze veiligheid. Onze welvaart.

- advertentie -

Europese verkiezingen op 23 mei
In Europa wordt de toekomst gemaakt. Op 23 mei zijn er verkiezingen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement. Stem 23 mei op D66. Kijk op https://d66.nl/voor-europa voor alle standpunten.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button