CultuurOp stap

Open dag Kunstencentrum De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdag 25 mei is in Cultuurhuis de Klinker een gratis open dag van het Kunstencentrum van 13.00 uur tot 16.00 uur. Leerlingen muziek, dans en theater en hun docenten presenteren zich aan het grote publiek met workshops en mini-optredens. De rode loper ligt voor u uit en het publiek wordt verwelkomd door de streetband van fanfare D.O.K. uit Blijham.

- advertentie -

Het Kunstencentrum pakt ouderwets uit op de bovenste verdieping van het Cultuurhuis met verschillende workshops. Zo beluistert u ons Barok Ensemble en blokfluitorkest Rosa Nova. Voor jongeren is er een jamsessie en we nodigen u van harte uit in de balletzaal en alle lokalen. Er is een vrije inloop en in de lokalen maakt u kennis met verschillende instrumenten, zoals saxofoon, klarinet, accordeon, dwarsfluit, trompet, trombone, piano, blokfluit, slagwerk, viool, bas, cello en gitaar.

De middag begint met de aankomst van een bus vol dansers, theatermakers en musici die door de Langestraat in optocht de aandacht trekken. Via de achterkant van het St. Lucas Ziekenhuis keert men terug naar De Klinker. Om 13.00 uur verzorgt het popkoor van zangdocente CT Heida een mini-optreden in de Koperen Kees. Onder het genot van een drankje laten de leerlingen u horen wat ze hebben geleerd. Om 13.30 uur treden de leerling van Vrijdag op in het kader van de Dag van de Amateurkunst. Aansluitend geven onze docenten concerten met hun leerlingen in de Koperen Kees.

In de Grote Zaal is om 14.00 uur een informatiebijeenkomst over theaterlessen en een openbare workshop van de naderende Theaterlab eindvoorstelling. De leerlingen van de afdelingen theater, dans en muziek werken toe naar een fenomenale voorstelling waarbij ze ook het publiek meenemen naar hun fantasierijke wereld. Om 15.00 uur organiseert de Peer Group in de Grote Zaal een workshop ‘Openingsscène Rise of the Blue City in 15 minuten’. Aansluitend is er informatie over deelname aan dit pop-up amateurtheater project voor jongeren vanaf 13 jaar.

Graag zien we u zaterdag 25 mei in Cultuurhuis De Klinker.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button