Sport

BATO gymnasten Nederlands Kampioen

- advertentie -

Nijverdal / Oss – Op zaterdag 18 mei werden de Nederlandse Kampioenschappen Ritmische Gymnastiek voor Groepen 2e divisie gehouden in Nijverdal en in Oss werden op 19 mei landelijke halve finales Acro-gymnastiek D/E gehouden. In totaal kwamen vijf teams van GV BATO uit Winschoten tijdens deze finales in actie.

- advertentie -

De junioren groep was goed op dreef en liet een mooie oefening zien met bal waarmee ze een zesde plaats behaalden. Hun andere nieuwe oefening zonder materiaal verliep eveneens zeer goed en deze was zo goed dat ze de hoogste score behaalden en dus Nederlands Kampioen zijn geworden. Het senioren-team lieten zien dat ze veel progressie hadden gemaakt, maar helaas was het net niet voldoende voor het podium. Maar desondanks kunnen ook de oudste gymnasten tevreden terug kijken op een mooi sportief NK.

In de sporthal in Oss probeerden teams uit heel het land een ticket voor het NK in de wacht te slepen. Laura Horrel, Myrthe Hilverts en Merle Smits lieten bij de Trio E senioren een mooie technische oefening zien met veel acrobatiek. Ze behaalde een hele mooie hoge score en werden keurig 2e in een sterk deelnemersveld. Ze mogen dus over drie weken gaan deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Het duo D junior bestaande uit Guusje Jansen en Yvet Hollander lieten hun beste oefening van het seizoen zien en werden daarmee vijfde. Door deze klassering behaalden ook zij een ticket voor de landelijke finale.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button