Incidenten

20-Jarige man door politie met getrokken wapens aangehouden

- advertentie -

Winschoten – Een 20-jarige man uit Midwolda is gistermiddag aangehouden vanwege het in bezit hebben van een nepvuurwapen. Een alerte getuige meldde zich bij de politie, omdat diegene bij het station in Winschoten een man had gezien die een vuurwapen uit zijn binnenzak haalde en het daar ook weer instopte.

- advertentie -

De man is vervolgens aan het Oldambtplein aangehouden. “Daarbij hebben wij onze wapens moeten trekken, omdat het vuurwapen niet van nep te onderscheiden was. Wij nemen in zo’n geval geen enkel risico. Het vuurwapen, dat dus een nepwapen bleek te zijn, is aangetroffen. De man heeft een boete van 500 euro opgelegd gekregen.” aldus de politie tegen OldambtNu.nl.

Lees ook: Politie zoekt verdacht persoon en schakelt hulp van burgers in

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Nepvuurwapens
Nepvuurwapens die lijken op echte vuurwapens zijn verboden. De wapenwetgeving verbiedt deze nepvuurwapens omdat ze dreigend kunnen overkomen. Als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, handelen agenten alsof het om een echt vuurwapen gaat. In deze gevallen kan het voorkomen dat agenten iemand onder schot nemen. Het nepvuurwapen wordt in beslag genomen.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button