Algemeen

Huurdersbelangen Finsterwolde stelt vragen aan Acantus

- advertentie -

Finsterwolde – Twee weken geleden heeft de Stichting Huurdersbelangen Finsterwolde (SHBF) vragen gesteld aan Acantus over onderhandelingen die het RWLP voert in Finsterwolde inzake de koop en sloop van een woning in de H.J. Siemonsstraat te Finsterwolde. De woning is naast één van de huurwoningen van Acantus gelegen, die inmiddels niet meer voor huur wordt aangeboden en volgens Acantus ook in aanmerking komt voor sloop.

- advertentie -

De SHBF vraagt zich af wat de huidige rol van de regionale stuurgroep RWLP is en hoe de gemeente hier tegenover staat. In de prestatieafspraken tussen corporaties, gemeente en huurdersorganisaties, is geregeld dat er eerst gesproken zal worden over vervangende nieuwbouw of over alternatieven voor sloop. Tot nu toe zijn in de eerdere biedingen van Acantus geen nieuwe plannen gepresenteerd voor sloop in Finsterwolde.

Wel zou er in 2019 een renovatieproject starten aan de Napweg. BIj navraag zijn bewoners dit jaar nog niet nader geïnformeerd over de start van dit traject. Ook zijn er vragen gesteld aan partijen over een WMO aanvraag voor een inwoner van Finsterwolde. Tot nu toe krijgt de aanvrager, die graag zelfstandig wil blijven huren in Finsterwolde, geen duidelijk antwoord op deze aanvraag. Wethouder Boon heeft eerder beloofd dat de gemeente positief zou reageren op WMO-aanpassingen in de huur.

De SHBF heeft ook gevraagd om het bod van Acantus voor postcode 9684 te mogen ontvangen, om zo met gemeente en Acantus tot prestatieafspraken te kunnen komen voor dit gebied. Er zullen nog gesprekken plaatsvinden met Acantus over de erkenning van de SHBF. Het zou mooi zijn om bij dit gesprek ook duidelijkheid te krijgen over bovenstaande vragen. Tot nu toe heeft de corporatie nog niet gereageerd.

De SHBF maakt zich sterk voor het behoud van betaalbare huur en heeft daarom ook een petitie gestart tegen de recente huurverhoging van Acantus. De SHBF wil graag eerst weten welke maatregelen worden genomen na de uitkomsten van een recent gehouden woonlastenonderzoek, waarin aangetoond werd dat één op de drie huurders structurele problemen kent met het betalen van de woonlasten. De petitie wordt alleen aangeboden bij voldoende ondertekenaars. Hier vindt u de link naar de petitie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button