Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Politie toont foto en kleding slachtoffer Jaagpadmoord in Opsporing Verzocht

- advertentie -

Groningen – Afgelopen dinsdagavond heeft de politie uitgebreid aandacht geschonken aan de moord op de 27-jarige Hidde Bergman. Dit gebeurde in het tv-programma Opsporing Verzocht. Ook werd tijdens deze uitzending een foto getoond van de man en de kleren die Hidde die avond droeg.

- advertentie -

Hardlopen
De 27-jarige Hidde Bergman verliet dinsdagavond 14 mei zijn woning om een rondje te hardlopen, maar kwam nooit meer thuis aan. De hardloper werd door een onbekende man neergestoken op het Jaagpad.

Het slachtoffer werd waarschijnlijk rond 19.15 uur neergestoken op het voetpad tussen het Reitdiep en de hockeyvelden op het Zernikeplein. Ondanks toegesnelde hulpdiensten overleed de 27-jarige man ter plekke.

Compositietekening mogelijke dader
De afgelopen dagen heeft de politie een compositietekening van een man verspreid. Deze tekening is gemaakt op basis van getuigenverklaringen, waarbij meerdere mensen vertelden deze persoon kort na het incident te hebben gezien.

Zijn rol is onduidelijk, maar het team houdt er rekening mee dat het de dader is van het steekincident. Vermoedelijk is de man lichtgetint, tussen de 25 en 35 jaar oud en zo’n 1.70 – 1.80m lang.

(lees verder onder de foto)

Hidde Bergman
Om meer duidelijkheid te krijgen over het incident, spreekt de politie graag met alle mensen die Hidde die avond hebben zien hardlopen. Hidde was gekleed in een zwart shirt, een hardloopbroek en blauwe Asics-sportschoenen. Hij zou thuis zijn vertrokken omstreeks 18.30 uur.

Was u in de omgeving van het Jaagpad?
De politie spreekt graag met iedereen die tussen 18.30 uur en 19.30 uur in de omgeving van het Jaagpad is geweest. Ook als u niets van de confrontatie heeft gezien, kan uw informatie belangrijk zijn.

Nieuwe tips
De politie had eerder al 176 tips binnen. Na de uitzending kwamen daar 30 tips bij. “Daar zijn wij blij mee. Wij gaan de tips analyseren en ons onderzoek gaat verder.” aldus de politie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button