Algemeen

Zware aardbeving in Westerwijtwerd bereikt Oldambt

Westerwijtwerd – In de Groningse plaats Westerwijtwerd heeft vanochtend vroeg om 5.49 uur een aardbeving plaatsgevonden met een magnitude van 3,4 op de schaal van Richter. Dit is de zwaarste aardbeving sinds januari 2018 in Zeerijp. Die beving had ook een kracht van 3,4.

- advertentie - 

Op een kaartje van de KNMI is te zien dat de aardbeving Oldambt ook heeft weten te bereiken. Op Twitter en Facebook stromen reacties binnen van mensen die wakker zijn geschud door de aardbeving van kracht 3.4 rond kwart voor zes woensdagochtend, zo ook enkele mensen in Oldambt.

(Lees verder onder de foto)

Foto: KNMI

De zwaarste beving tot nu toe in het Groningen-gasveld was in 2012. In Huizinge was toen een beving met een kracht van 3,6.

Dit jaar zijn er tot nu toe 6 aardbevingen opgetreden in het Groningen-gasveld met een magnitude hoger dan 1,5 op de schaal van Richter. In 2018 waren dat er 15.

Het KNMI is het kennisinstituut in Nederland dat seismologische en akoestische metingen verricht en onderzoek doet naar sterkte, impact en oorzaak van trillingen in de ondergrond en atmosfeer. ​Nationaal en ook internationaal, door het beschikbaar stellen van data aan andere landen.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Open chat
Tip ons!