Politiek

 Jubileum Oldambt Aktief vanwege het 10-jarig bestaan!

- advertentie -

Oldambt – Jubileum Oldambt Aktief vanwege het 10-jarig bestaan! We staan hier graag bij stil. Een woelige tijd, want het ging zeker niet allemaal vanzelf. Oldambt Aktief had een voorgeschiedenis; het is ontstaan namelijk uit onvrede met de toenmalige politieke koers in Winschoten, door onze oprichter wijlen Pieter Postmus.

- advertentie -

Hoe het allemaal begon: Pieter is in de raad van de gemeente Winschoten gekomen in 2006 voor de PvdA en zette zich daar maximaal in voor de gewone mensen. Toen kwam het prestige- object genaamd de Klinker in de Raad, iets wat door de PvdA omarmd werd. Dit schoot Pieter in het verkeerde keelgat.

Ik hoef niet uit te leggen aan de burgers van onze gemeente, dat wij een veel te duur theater moesten accepteren, en terwijl het geld veel harder nodig is voor de WMO en Jeugdzorg/hulp.

Hoofdreden voor Pieter om uit de PvdA  te stappen en vervolgens is hij op persoonlijke titel en hij doorgegaan met Sociaal Bewogen Winschoten  voor de resterende jaren. In 2009 kwam de herindeling tot stand en kwam er een nieuwe gemeente Oldambt.

Pieter wilde een compleet nieuw politieke partij  en met een aantal enthousiaste mensen is toen Oldambt Aktief opgericht. Onder die naam deden wij mee met de gemeenteraadsverkiezingen 2010. Helaas, we hadden 8 stemmen te weinig! Wat dan? Stoppen, nee, opgeven is geen optie. We gingen door!

Dat was wel de periode waarin de partij bekendheid kreeg, wat uiteindelijk resulteerde in 2014 in een raadszetel. Wat een feest, wat was Pieter trots op Oldambt Aktief. En wij gingen ervoor om ons luid en duidelijk te laten horen.

Maar nog niet wetende wat er aan zat te komen. Een enorme diep trieste periode. Veel te vroeg en veel te snel moesten we afscheid nemen van Pieter, een bevlogen politicus! Op zijn sterfbed vroeg hij mij als vader de partij voort te zetten en daarmee zijn erfenis en zijn standpunten in leven  te houden voor deze mooie gemeente.

Natuurlijk doe ik dat, maar niet alleen. Dat doen we met elkaar, iets wat heeft geresulteerd in wederom een zetel in de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Hieruit bleek, dat de burgers van Oldambt nog steeds vertrouwen in onze partij hebben. Wij zijn daarom verplicht ons uiterste best voor hen te doen.

Een jonge partij, vol ambitie en motivatie. De slogan van Pieter houden wij dan ook graag in ere: ’t ken aans, ’t mot aans!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button