AlgemeenSport

Marten Luiten klasse apart op NK

- advertentie -

Winschoten – Tijdens de outdoor kampioenschappen 24 tm 26 mei in Ermelo lieten Marten Luiten en zijn paard Fynona de concurrentie ver achter zich.

- advertentie -

Daar waar woensdag 22 mei jl. vrijwel elke examenkandidaat dacht: “yes het zit er op, eindelijk niksen en feesten”, had Winschoter Marten Luiten andere plannen. Hij wilde direct na zijn VWO examen een gooi doen naar zijn negende NK titel. Daar waar hij zeven keer Nederlands Kampioen werd bij de pony’s en al één keer bij de paarden, zou hij graag deze succesvolle reeks willen voortzetten.

Vrijdag 24 mei werd er in Ermelo al vroeg gestart met de voorselectie en werden Marten en het paard Fynona bij de Junioren eerste met een PR van 74.8%. Voor het laatste onderdeel scoorden ze zelfs een 10. Hiermee plaatsten ze zich voor de finale op zaterdag.

Tijdens de indrukwekkende kür op muziek liet Marten wederom zien waarom hij al zoveel titels heeft behaald. Met de precisie van een Zwitsers uurwerk wist hij vloeiend de gevraagde onderdelen te tonen en liet hij Fynona door de baan dansen alsof het geen moeite kostte.

Met een topscore van 77.8% werd ook dit onderdeel gewonnen en dus ook het goud van het Nederlands Kampioenschap Junioren Outdoor.

Foto: Ingezonden

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button