Algemeen

Roos krijgt naam van verzetsheldin Etty Hillesum uit Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Verzetsheldin Etty Hillesum wordt jaren na haar dood geëerd met een naar haar vernoemde roos. De naam van een van de beroemdste Joodse inwoners van Winschoten wordt verbonden aan een gele roos. Etty woonde enige tijd met haar ouders en broertjes aan de Oranjestraat in Winschoten. Op deze plek is vorig jaar een monument geplaatst bij haar voormalige huis. De hele familie is tijdens de oorlog omgekomen.

- advertentie -

Etty schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog dagboeken over onder andere haar verblijf in Kamp Westerbork en kreeg hier internationale bekendheid mee. Ze was lid van de Joodse Raad en begeleidde Joden in het doorgangskamp Westerbork. Kortgeleden is bekend geworden dat zij tijdens deze werkzaamheden ook kinderen heeft helpen ontsnappen vanuit het kamp.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button