Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Update sloop bibliotheek: het echte sloopwerk gaat nu beginnen

- advertentie -

Winschoten – Vanaf woensdag 29 mei start een grote kraan met het echte sloopwerk van de oude bibliotheek in Winschoten. Dat betekent dat er vanaf nu ook meters worden gemaakt. Tot nu toe werd er vooral binnen in het gebouw en langs de gevels en raamkozijnen gewerkt.

- advertentie -

Dat ging niet zo snel, want in het pand bleek toch meer asbest te zitten dan voorzien. Inmiddels is al het asbest volgens de daarvoor geldende procedures verwijderd, maar heeft het project wel enige vertraging opgelopen. Naar verwachting is de sloop nu eind juni klaar, in plaats van begin juni waar we tot nu toe vanuit gingen.

 Tijdelijke parkeerplaats op plek bieb
Op de plek van de bibliotheek komt straks een tijdelijk parkeerterrein, in afwachting van de definitieve invulling van het gebied. De definitieve invulling is onderdeel van de plannen voor de Poort van Winschoten, waarover de gemeenteraad in juli een besluit neemt.

Praktisch
Het slopen begint, zoals al eerder al aangegeven, aan de achterzijde van het pand. Wanneer de muren aan de gemeentehuiszijde worden omgehaald, wordt de Johan Modastraat weer tijdelijk volledig afgesloten. Dit wordt met borden aangegeven. De sloopwerkzaamheden vinden plaats tussen 07.00 en 19.00 uur. Ook op zaterdag wordt er gesloopt tussen de genoemde tijdstippen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button