Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Opinie en verhaal

Blog: Redenen waarom jij niet naar de sportschool gaat

- advertentie -

Als ik één ding heb geleerd in de afgelopen maanden is het dat je iets moet doet wat je leuk vindt. Dan pas, kun je er voor de volle 100% voor gaan en als je mij inmiddels een beetje kent voor de volle 110%. Ik vind namelijk dat als je doet wat je leuk vind, dat het niet voelt als moeten, maar als willen. Je krijgt er energie van, een goed humeur en een goed lijf. 1+1 = 2 zeggen ze toch altijd? In dit geval 1+1+1=3, haha! Maar waarom ga jij niet naar de sportschool? Of doe je niet wat je leuk vind?

- advertentie -

“ Ik doe wat ik leuk vind, ik moet niet, maar ik wil wel. “

Een beetje cliché is oké toch? Daar gaan we dan. In mijn laatste blog hielp ik je je doelen te beschrijven en nu gaan we kijken hoe je die sportdoelen gaat bereiken. Misschien doen vele het andersom, maar dat is natuurlijk lekker makkelijk als je al weet wat je leuk vindt. De  meeste mensen gaan echter “gewoon naar de sportschool”, gewoon? Ja gewoon, omdat het moet en omdat de buurvrouw het ook doet… Toch? Waarom zou jij naar de sportschool gaan? Heb je daar plezier in? Als je nu al weet dat het antwoord bestaat uit één van de volgende antwoorden, dan heb ik wat advies voor je:

1. Je hebt geen idee hoe het allemaal werkt.
Je bent al eens naar de sportschool geweest, maar wist eigenlijk niet hoe al die “rare apparaten” werkten of je keek naar die krachtpatsers aan z’n machine en dacht “hmm zou ik ook wel willen, maar ik heb geen idee hoe”. Als je je in deze categorie begeeft, zou ik de moed zeker nog niet opgeven! Natuurlijk kan dit nog steeds een match made in heaven zijn, aangezien je dus nog niet zo goed weet hoe je eigenlijk moet trainen. Kortom, weg met de schaamte en gewoon vragen, zodat je alles waarvan jij denkt “hmm dat wil ik ook wel” ook eens kunt proberen! Pas als je alles hebt geprobeerd dan mag je van mij de handdoek in de ring gooien. Oh, wist je dat er niet voor niets fitnessinstructeurs zijn? Die staan daar voor jou en helpen je graag!

2. Dan doe ik eigenlijk altijd hetzelfde.
Dat kan, maar heb je al eens een andere routine gevolgd? De sportschool gevraagd om een trainingsschema? Het klinkt heel cliché, maar eigenlijk willen we altijd wel iets leren en meestal geeft dat weer een enorme kick. Kortom, jouw sportschool werkt vast ook met schema’s waar genoeg dingen op staat die je nog niet kent of nog nooit hebt gedaan. Als je dan niet weet hoe het moet is Youtube je grootste vriend, de fitnessinstructeur of stagiair wil je heel graag helpen en ook andere mensen in de sportschool zijn niet weg van een babbeltje. Tenzij ze heel boos kijken en je het idee hebt dat ze met het verkeerde been uit bed zijn gestapt of ongesteld zijn. PST: voor de mensen die boos kijken in de sportschool, lach eens, staat je veel beter.

3. Nee dat is niets voor mij ik doe liever iets samen of in teamverband.
Hoewel je natuurlijk samen naar de sportschool zou kunnen gaan, snap ik het helemaal. Een teamsport is ook hartstikke leuk! Hoe oud je ook bent je kunt altijd een keer een potje tennis proberen, een balletje trappen bij de plaatselijke vereniging, de volleybalclub bezoeken, hockeyen of toch gaan voor de squash baan. Wist je dat ze tegenwoordig ook een combinatie van squash en tennis hebben? Genaamd padel. Ja ik wist het ook niet maar zoek het maar eens op. Kortom, er is nog genoeg te ontdekken.

Ik doe liever geen intensieve sport.
Tenzij je nu 70 bent en dit leest heb je gelijk, maar alle overige mensen die geef ik hierbij een virtuele trap onder de kont. Nee, oké grapje. Ik begrijp best dat er genoeg mensen zijn die het niet fijn vinden dat het zweet van hun hoofd druipt. Tegen die mensen zeg ik: probeer dan zoveel mogelijk te “bewegen”, ga lekker wandelen met een groepje. Fiets een rondje door de stad. Maar, beweeg wel!

5. Ik heb hier geen tijd voor.
Oké ik begrijp best dat je soms een druk leven hebt. Kleine (of grote, nog steeds veel werk…) kinderen hebt. Dat kost tijd. Boodschappen, de was, strijken, de tuin, werk. Dat kost tijd. Koken, sociale contacten, eigen zaak, ouders verzorgen. Dat kost tijd. Ik begrijp het al, je hebt een druk leven, maar je maakt toch zeker je eigen planning? Als je van te voren weet op welke dagen je werkt, de kinderen hebt, de boodschappen in huis haalt en je tuin op orde brengt dan is er toch zeker wel een uurtje om je uit te sloven in de sportschool, te gaan hardlopen of een potje te gaan tennissen? Kortom, tijd heb je wel, nu nog de juiste planning.

Terugkomend op de hamvraag van dit blog. Je moet inderdaad doen wat je leuk vind. Want als jij geen plezier beleeft in de sportschool kan je fysiek wel aanwezig zijn, maar er zal toch echt gewerkt moeten worden om je doelen te bereiken. Daarbij komt dat je blij wordt als je doet wat je leuk vindt. Dus ook als je een sport beoefent met plezier. Neem deel aan een proefles tijdens zumba, doe eens mee met een bootcamp of ga eens mee naar de plaatselijke tennisclub. Misschien duurt het even om erachter te komen wat je leuk vindt, maar uiteindelijk zal het je heel veel plezier brengen, dat weet ik zeker!

PST: ik ga toch echt nog steeds liever naar de crossfitbox.

Beoefen jij een sport met plezier? Zo ja welke?Misschien iets met nieuwsgierig naar lekkere recepten of leuke weetjes over sport? Bezoek fitlovefood.nl

Door: Nicol van ’t Hof

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button