Weerbericht

Code Geel: Onweersbuien met zware windstoten, hagel en lokaal veel neerslag verwacht

Groningen – Vanavond trekken er meerdere zware buien van zuid naar noord over het land. Daarbij kan het fors onweren en ook zijn zware windstoten mogelijk. Daarnaast kan er hagel vallen. Al met al kan het op een enkele plek zeer slecht weer worden.

- advertentie - 

Eerder gaf KNMI code geel aan de noordelijke provincies, deze is rond 23.00 uur verhoogd naar code oranje. Uitgezonderd Groningen. (Eerder melde KNMI dat Groningen verhoogd werd naar code oranje, zo’n 10 minuten later is er weer afgeschaald)

Waarom waarschuwt het KNMI?
Het KNMI heeft als overheidsinstituut de veiligheidstaak om weerwaarschuwingen uit te geven. Het KNMI waarschuwt als het weer een risico is, om bij te dragen aan een veilig en bereikbaar Nederland. Door tijdig te waarschuwen kunnen mensen zich voorbereiden op gevaarlijk weer waardoor de kans op schade en letsel beperkt wordt. De impact van gevaarlijk weer is het uitgangspunt voor de waarschuwingen. Met algemene adviezen wil het KNMI de impact van gevaarlijk weer beperken.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button