Op stap

Oost-Groningen in de ban van tiende Oostwold Airshow

- advertentie -

Oostwold – Met Pinksteren op de kalender bereidt de regio Oost-Groningen zich voor op een invasie van duizenden luchtvaartliefhebbers uit heel Europa. Ook de internationale pers is van plan massaal naar Oostwold af te reizen. De jubileumeditie van dit grootste evenement in de wereld van de Nederlandse burgerluchtvaart vindt plaats op 9 en 10 juni a.s.

- advertentie -

Time Flies
De Oostwold Airshow is de enige Airshow op het vaste land van Europa waar zoveel klassieke Warbirds (twaalf!) bij elkaar gebracht worden. Mustangs, Spitfires, P-40 Warhawk’s en ook de zeldzame en zeer indrukwekkende Hawker Seafury en Thunderbolt komen in actie. Naast al dit propeller geweld zal ook het geluid van straalmoteren te horen zijn. De Nederlandse Hawker Hunter ‘N-294’ gaat ongetwijfeld voor een oorverdovende slotact zorgen. Daarvoor moet de z.g. ‘mass formation’, met alle warbirds gezamenlijk in actie, een ander hoogtepunt gaan worden.

Internationale aandacht voor Oostwold Airshow
De organisatie wordt overstelpt met aanvragen van vertegenwoordigers van media uit binnen- en buitenland. Opvallend is de belangstelling uit landen als Litouwen, Polen en Tsjechië. Vanuit Engeland, de bakermat van de historische airshows, komen verschillende vertegenwoordigers naar ons land. O.a. Jane Larcombe, de eindverantwoordelijke voor de grootste Britse luchtvaarshow ‘Flying Legends’, heeft haar komst aangekondigd.

(lees verder onder de foto)

Airmarket helemaal volgeboekt
De belangstelling voor de Airmarket is met ruim dertig standhouders nog nooit zo groot geweest. Naast een grote verscheidenheid aan artikelen presenteren verschillende organisaties uit de luchtvaartwereld zich aan het publiek. Zo is de AOPA, de vereniging voor piloten en vliegtuigeigenaren, vertegenwoordigd en zijn er stands van o.a. Piper Aircraft en het motoren en propeller revisiebedrijf Scan Aviation. Ook zijn verschillende deelnemers aan de Oostwold
Airshow met een eigen promotiestand aanwezig.

Er zit muziek in de Oostwold Airshow 2019
Om de speciale jubileumeditie nog een extra feestelijk tintje te geven komt ‘SGT. Wilson’s Airforce Show’ de troepen vermaken. O.l.v. Erik Graumans en Ine van der Vorst presenteert het nostalgische gezelschap, midden in het re-enactmentdorp, een show vol muziek uit de jaren ’40 en ’50. Waar hoor je nog de Andrews Sisters met het geluid van een Spitfire er doorheen of het gehuil van een Mustang afgewisseld met de bigband sound van Glenn Miller…… en het plaatje klopt ook nog eens. Historische kleding, muziek en warbirds! Oostwold goes vintage, let’s swing!

- advertentie -

Wie zijn geschiedenis niet kent, is gedoemd hem te herhalen
Re-enactment is strikt gesproken het naspelen of uitbeelden van historische gebeurtenissen, door deelnemers in historisch kostuum. Tijdens de Oostwold Airshow neemt het ‘European Theater of Operations Reenactment, kortweg ETOR 40-45’ het publiek mee terug in de tijd en toont het dagelijkse militaire leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo wordt er een compleet militair kamp ingericht waar men o.a. slaapt, eet en ‘battles’ uitvecht. Tijdens verschillende displays zal het er levensecht aan toegaan. Re-enactors hopen vooral een stuk geschiedenis levend te houden en
over te brengen op jongere generaties.

- advertentie - 

Kijk voor meer info en voor het bestellen van toegangskaarten op: oostwold-airshow.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button