Weerbericht

Vanmiddag en vanavond opnieuw zware onweersbuien

- advertentie -

Landelijk – Vandaag is opnieuw kans op zware onweersbuien. Halverwege de middag ontstaan boven het zuidwesten de eerste onweersbuien. Deze trekken noordoostwaarts over het land en nemen daarbij toe in activiteit. Er is kans op hagel en zeer zware windstoten van meer dan 100 km/uur. De verwachting is dat de buien rond 22:00 uur vanavond het land hebben verlaten.

- advertentie -

Vandaag is opnieuw kans op noodweer, waarbij vooral de zware windstoten veel overlast kunnen veroorzaken. De buien worden steeds zwaarder naarmate ze naar het noordoosten trekken. In Zeeland valt de overlast mogelijk mee. In de rest van het land is kans op zware windstoten van 75-100 km/uur. Zeer lokaal kan de wind zelfs uithalen naar ruim 110 km/uur.

Ook moet rekening gehouden worden met hagel. De buien trekken erg snel, waardoor er geen extreem grote neerslagsommen worden verwacht. Desondanks is zeer lokale wateroverlast door veel regen in korte tijd niet uitgesloten.

Ook buiten de buien om waait het flink. Na de buien wakkert de wind aan en in de nacht naar zaterdag staat er een vrij krachtige tot harde zuiden- tot zuidwesten wind (5-7 Bft.) Aan de kust is zelfs een stormachtige wind mogelijk (8 Bft.).

Wisselend weerbeeld tijdens het pinksterweekend
Zaterdag staat een groot deel van de dag nog een stevige wind en is er nog kans op een enkele regen- of onweersbui. Zware onweersbuien worden dan niet verwacht. Met 16-20 graden is het iets frisser dan normaal. Zondag is het rustig en overwegend droog weer. Maandag neemt de kans op onweersbuien vooral in het binnenland opnieuw toe. Tijdens Pinksteren komen de maxima uit op 17-22 graden.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button