Algemeen

25 Jaar Radio Winschoten: Bjorn Brouwer, Anouk Middel en de RTV Drenthe connectie

- advertentie -

Winschoten – Veel “radiovogels” zijn vanuit de lokale omroep uitgevlogen naar een hoger niveau. Deels kwamen ze terecht bij RTV Noord en een ander deel bivakkeert inmiddels al geruime tijd en met veel succes bij RTV Drenthe. Dat hadden ze nooit bereikt als ze zich niet hadden ontwikkeld bij de lokale omroep en Radio Winschoten in het bijzonder.

- advertentie -

Anouk Middel is zo’n voorbeeld. Ze kwam het team van Sport-Lokaal versterken toen daar plotseling een vacature ontstond. Marianne Consten, haar illustere voorgangster, werd ingelijfd door RTV Noord en zou deel uit gaan maken van de sportredactie op radio en TV. Collega Erik Blaauw kende Anouk al geruime tijd en hij zag in haar een goede vervangster van Marianne. Er was enige overredingskracht nodig, maar uiteindelijk besloot “juf” Anouk de voor haar onzekere stap te maken.

Met haar ontwapenende manier van werken en haar kennis van zaken werd ze een van de favoriete presentatoren van het sportprogramma Sport Lokaal. Samen met ondergetekende was ze een aantal keren namens Radio Winschoten gastvrouw en presentatrice van het Sportgala.

(Lees verder onder de foto)

Dat bleef niet ongemerkt. Het landelijk opererende SBS lijfde haar in en geruime tijd maakte Anouk TV programma’s voor die zender.

(Lees verder onder de foto)

Daarna kwam de echte doorbraak. Ze werd gevraagd door RTV Drenthe om daar de gelederen te versterken. Inmiddels is ze daar al een aanzienlijk aantal jaren een van de toonaangevende gezichten en presenteerde zij op TV onder meer het nieuwsprogramma. Op de radio maakte ze tal van specials en inmiddels is ze daar dagelijks te beluisteren met een nieuwsshow. Overigens maakte Anouk bij RTV Drenthe met regelmaat programma’s met Bjorn Brouwer een radio-collega van Radio Winschoten Sport Lokaal, die ook van zijn hobby zijn beroep wist te maken.

Bjorn Brouwer had net de middelbare school afgerond toen hij zich meldde bij Radio Winschoten. Bescheiden maar erg gedreven. Zijn ambitie was om de techniek, die onlosmakelijk verbonden is bij het maken van radio, onder de knie te krijgen. Hij bleek een talent, want na een aantal jaren werd hij een van de toonaangevende techniek-collega’s bij de omroep. Programmamakers, waaronder ikzelf, bedachten de meest technisch ingewikkelde programma’s, die door Bjorn met zijn collega’s telkens weer tot een goed einde gebracht werden. Voorbeelden, de Run, de Johan Poppenprijs, de dodenherdenking etc. De collega’ s van de huidige lokale omroep hebben er geen weet van, maar zonder de inzet gedurende ruim twee weken van Bjorn en zijn maatjes Gerrie de Groot en Jacob Snijder, was er in de huidige studio’s nimmer een uitzending mogelijk geweest.

(Lees verder onder de foto)

Bjorn pakte een aantal studies op die hem uiteindelijk in staat stelden om bij RTV Drenthe aan de slag te gaan. Overigens verdeeld hij zijn technische vaardigheden over RTV Drenthe en Omrop Fryslân.  Bij die omroepen maak hij deel uit van een veelheid van Radio en TV programma’s. Daarnaast is hij regelmatig druk bij audio en video klussen van zijn schoonvader Leo Smid uit Hoogezand.

(Lees verder onder de foto)

Een van de radioprogramma’s die Bjorn bij zijn huidige werkgever het daglicht laat zien, wil ik er uitlichten. Hij maakt namelijk in de studio’s van RTV Drenthe wekelijks, samen met Johan Derksen, een blues programma dat bij vrijwel elke regionale zender te horen is. Op mijn vraag of het niet lastig werken is met de eeuwige mopperaar Derksen was zijn reactie, als je jaren bij een lokale omroep gewerkt hebt is werken met Johan Derksen een “eitje”


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar JanKeitz@Gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button