Incidenten

Brandweer Bad Nieuweschans herdenkt omgekomen brandweermensen

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Met de vlag half stok en een ‘water’ ereboog voor de kazerne heeft het brandweerkorps Bad Nieuweschans zaterdagmiddag om 13.00 uur stil gestaan om te herdenken dat bij hulpverlening ook slachtoffers vallen.

- advertentie -

Zoveel mogelijk korpsen uit het hele land doen aan deze herdenking mee; binnen Oldambt wordt het jaarlijks gewisseld. Op deze manier wordt gezamenlijk stil gestaan bij de moed en daadkracht van de omgekomen collega’s. Zo werd er vorig jaar een boog gemaakt in Winschoten.

Lees ook: Brandweer Winschoten herdenkt omgekomen brandweermensen

Waarom herdenkt de brandweer?
Voor de brandweer is het herdenken van omgekomen collega’s belangrijk. Het overlijden van collega’s tijdens de uitoefening van hun vak maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman en brandweervrouw niet zonder risico’s is. De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud-)brandweermensen de gelegenheid om samen de pijn rond het verlies te delen en te verwerken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button