Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Politiek

Gemeentebelangen Oldambt: college moet alle aanvragen voor zonneparken aan Wet bibob toetsen

- advertentie -

Finsterwolde – Gemeentebelangen Oldambt pleit ervoor dat het college alle aanvragen voor zonneparken aan de Wet bibob toetst. Dat blijkt uit een motie die de partij heeft ingediend.

- advertentie -

Voor de realisatie van zonneparken is een omgevingsvergunning vereist. Een dergelijke vergunning valt onder het bereik van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet bibob).

Lees ook: Voorlopig geen zonnepark in Finsterwolde

Fractievoorzitter Ger Klein: “Dit betekent dat de omgevingsvergunning door het college kan worden geweigerd indien ernstig gevaar bestaat dat de vergunning zal worden gebruikt om uit strafbare feiten verkregen gelden te benutten of om strafbare feiten te plegen. Omdat de laatste tijd aan het licht komt dat duurzaamheidsprojecten, waaronder de bouw van zonneparken, in beeld zijn bij partijen met een dubieuze achtergrond, vinden wij dat in beginsel alle aanvragen voor zonneparken om advies aan het Bureau bibob moeten worden voorgelegd. Bij een negatief advies is dan de verwachting dat het college de gevraagde vergunning weigert. Op deze wijze wordt voor ondermijnende criminaliteit een stokje gestoken.”

Op 17 juni neemt de gemeenteraad een besluit over de motie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button