Sport

ZV de Hardenberg wint maar liefst 4 keer goud met 2 zwemmers

- advertentie -

Finsterwolde – Afgelopen zaterdag, 22 juni, is de 25 meter finale van Regio Noord gehouden in zwembad De Watertoren in Winschoten. Zwemclubs uit de hele provincie deden hier aan mee. ’s Morgens stonden de minioren op de startblokken en ’s middags mocht de oudere jeugd strijden om de medailles.

- advertentie -

ZV de Hardenberg uit Finsterwolde deed mee met twee jonge zwemmers, Esther Hofstee en Welmoed Davelaar. In zes voorrondes wisten zij zich te kwalificeren voor de finales. Maar liefst 7 medailles namen de “berinnen van trainer Bert” mee naar huis. Esther behaalde 2 gouden medailles op de 25 meter vrije slag en op de schoolslag. En een bronzen medaille op de 25 meter rugslag. Welmoed ging met vier medailles naar huis,  goud op de vlinderslag en op de rugslag, zilver op de vrije slag en brons op de schoolslag. Dat alles in vier prachtige persoonlijke records.

ZV de Hardenberg traint drie avonden per week in het zwembad in Finsterwolde. Trainer Bert Stam staat er om bekend dat hij met de juiste aanpak en visie het talent van de jeugd naar boven kan halen. Met als resultaat dat zwemmers onder zijn leiding meerdere keren het landelijke podium haalden.

Aanstaande zaterdag staat de 50 meter finale, Regio Noord op het programma in De Watertoren in Winschoten. Vanuit ZV de Hardenberg uit Finsterwolde doen hier Rosa Nuis en Welmoed Davelaar aan mee.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button