Politiek

Gemeentebelangen Oldambt niet akkoord met nieuw gemeentehuis

- advertentie -

Winschoten – Op maandag 8 juli staat de Poort van Winschoten op de agenda van de raad. Onderdeel van de Poort van Winschoten is het bouwen van een geheel nieuw gemeentehuis in het centrum van Winschoten. Volgens het college zijn de kosten hiervoor 21 miljoen euro. Daarnaast wil het college voor een bedrag van 4 miljoen euro investeren in het gebied bij het gemeentehuis en het Liefkenshoek. In de raad wordt daarom gesproken over een totale investering van 25 miljoen euro.

- advertentie -

Ger Klein, fractievoorzitter van Gemeentebelangen Oldambt, is hierover duidelijk: “Gelet op de discussie die nu gevoerd wordt, waarbij rigoureuze bezuinigingen onderwerp van gesprek zijn, is een dergelijk project met zulke grote uitgaven voor Gemeentebelangen niet aan de orde. Daarnaast is nergens in de stukken nut en noodzaak voor een totale nieuwbouw van het gemeentehuis door het college aangetoond.”

Gemeentebelangen is verder van mening dat andere opties beter onderzocht moeten worden om de ambtenaren onder één dak te krijgen, maar die tevens kunnen leiden tot een bezuinigingsopgave op de begroting. De door het college voorgestelde variant voor de huisvesting gaat de gemeente immers ieder jaar € 120.000 meer kosten dan wat nu de kosten zijn voor drie locaties. Ger Klein: “Totaal jaarlijks meer willen uitgeven aan huisvesting voor de gemeentelijke organisatie, terwijl aan de andere kant het college uitspraken doet over het sluiten van begraafplaatsen, sportvelden of zwembaden is voor ons onaanvaardbaar.” Gemeentebelangen gaat daarom komende maandag niet instemmen met de plannen rondom de Poort van Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button