Gemeente

Wethouder Broekhuizen verrast Mrs Senior Pride 2019 Marjet Bos

Winschoten/ Utrecht – Tijdens de Nationale Roze Ouderendag, op dinsdag 25 juni, is bekendgemaakt wie zijn gekozen tot Mr en Mrs Senior Pride 2019. Clem Bongers mag zich vanaf nu Mr Senior Pride noemen en Marjet Bos is de Mrs Senior Pride 2019. De verkiezing is georganiseerd door Roze 50+, het samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland.

- advertentie - 

Roze 50+ organiseerde voor de 5e keer de Nationale Roze Ouderendag om aandacht te vragen voor de LHBTI-ouderen in Nederland. Tijdens deze 5e editie, in Tivoli Vredenburg Utrecht, vond ook de uitreiking plaats van de verkiezing Mr en Mrs Senior Pride.

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “We reiken deze onderscheiding uit aan mensen die, meestal op de achtergrond, veel betekenen voor de LHBTI-ers in het algemeen en voor LHBTI-ouderen in het bijzonder. Dit jaar gaat de prijs naar Marjet Bos en Clem Bongers. Ik ben bijzonder trots op deze mensen, zij zetten zich al jaren belangeloos in voor anderen!”

Mrs Senior Pride 2019: Marjet Bos
Marjet Bos (67) uit Oldambt, provincie Groningen, werkte 25 jaar als beleids-medewerker op verschillende ministeries in Den Haag. Daarna is ze omgeschoold tot humanistisch geestelijk verzorger, zodat ze kon doen wat ze het liefste wilde: met mensen werken. Toen ze in 2015 met pensioen ging, heeft ze zich volop ingezet voor de Roze 50+ beweging. Ze organiseert de maandelijkse ontmoetingsdagen, stond aan de wieg van het zondagmiddag café en zorgde ervoor dat roze ouderen meer zichtbaar werden. Onder meer door de introductie van het regenboogzebrapad en de gemeentelijke LHBT-beleidsnota in haar woonplaats.

Wethouder Laura Broekhuizen verraste haar dit weekend met een bloemetje: “Marjet heeft Oldambt hiermee landelijk op de LHBTI+kaart gezet en daar zijn we heel trots op!”

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Open chat
Tip ons!