Algemeen

25 Jaar Radio Winschoten: Radio Winschoten deelde mee in het succes van Deheleboel

- advertentie -

Winschoten – Met gepaste trots kunnen de makers van het radioprogramma Magazine melden, dat ze aan het succes van de regiopopformatie Deheleboel een steentje hebben bijgedragen.

- advertentie -

Het was een goede gewoonte om wekelijks regionale artiesten in Magazine uit te nodigen, met als enige voorwaarde dat er live gezongen moest worden. Dat was in de meeste gevallen een “lust voor het oor”,  hetgeen regelmatig leidde tot memorabele radiomomenten.

Radio collega Gerrit Blaauw tipte ons de band. Hij had Deheboel een aantal keren laten optreden in de periode dat hij op het Marktplein in Winschoten een horecabedrijf exploiteerde.

(Lees verder onder de foto)

De bandleden van Deheleboel waren voor het merendeel werkzaam in de zorg en vormden een hechte groep. De zanger van de band Erwin de Vries, toen nog samen optredend met zijn toenmalige wederhelft Sandra Schooneveld.

De band is verschillende keren in de studio geweest en maakten daarbij graag gebruik van de tijd, de voorzieningen en de kundige technici die Radio Winschoten kon bieden. |Technici als Okko Veen, Gert van der Laan en Bjorn Brouwer hadden er duidelijk feeling voor en kregen vaak welgemeende complimenten van de artiesten.

(Lees verder onder de foto)

Daardoor beschikken de makers van Magazine over opnames die verder op geen enkele CD terug te vinden zijn. Zo speelden ze -op ons verzoek- hun eerste “hit” die handelde over het levenspad van Jantje Bronsema. Dat liedje was tot op dat moment alleen op cassette uitgebracht. Ook namen we samen met hun een zeer speciale versie op van de latere hit Miss Scheemda.

(Lees verder onder de foto)

De opnames in de Magazinestudio was in de praktijk de opmaat naar het moment dat de groep de opnamestudio in dook voor het maken van een CD.

Deheleboel was ook met de vaste bezetting aanwezig in de sporthal waar we in die jaren een “artiestenvolleybaltoernooi” organiseerden en inderdaad hun muzikale kwaliteiten waren aanmerkelijk beter dan de sportieve.

(Lees verder onder de foto)

Inmiddels is de groep uiteengevallen en is het merendeel van de leden zijns weegs gegaan. Laat niet weg, dat wij de oude opnames nog graag en met gepaste trots de revue laten passeren.


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar jankeitz@gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button