Sport

Winschoters aangekomen op het Oranjeplein in Lyon

- advertentie -

Winschoten/ Lyon – Na een lange rit zijn we vanochtend aangekomen in Lyon. Gestart werd met een uitgebreid ontbijt dat kosteloos door HEMA Winschoten werd verstrekt aan de reizigers. Daarna werd koers gezet richting het stadion van Olympique Lyon. Na een uitleg van de chauffeur over de afspraken, vertrokken de vaders en hun kroost richting de metro om daar het centrum mee te bereiken. De grote hoeveelheid oranje supporters zorgde voor een heerlijke sfeer en de zon zorgde voor het bijpassend vakantiegevoel.

- advertentie -

Lees ook: Winschoters onderweg in bus vol supporters naar Lyon

Eenmaal gearriveerd in de oude binnenstad werd de grote gele “M” gespot door de jongere jeugd. Volgzaam slenterden de vaders mee het etablissement binnen, om daar te genieten van ijs, patat en hamburgers. Ondertussen had men vanaf het terras de fanzone van de FIFA ontdekt. Na de lunch was dit dan ook the place to be. Ondertussen druppelden ook steeds meer Yankees binnen en een heuse WK sfeer barstte los in het Franse Lyon. Opvallend was wel dat Oranje de boventoon voerde en de neutrale toeschouwer ook de kant van Oranje koos.
Ondertussen werd de kracht van de koperen ploert steeds sterker en prees de groep zich rijk met de vele liters aqua, aangeboden door de ING Bank. Ook de gesponsorde blikjes cola en sinas van Blikfris waren een geschenk waar iedereen dankbaar gebruik van maakte.

(Lees verder onder de foto)

Rond het middaguur was de binnenstad veranderd in een zee van Oranje en Stars & stripes, die allen uitkeken naar de match waar het uiteindelijk allemaal om draaide deze dag. Wie zou de wereldtitel pakken? De Amerikanen toonden hun ware gezichten en waren overtuigd dat de titel zeker richting de States zou gaan, maar de jonge Oldambtsters hadden een andere mening. “Met Groenen aan het roer, word Amerika kanonnenvoer!”, aldus de Winschoter jeugd.

(Lees verder onder de foto)

Op dit moment zitten papa’s en kids op het Oranjeplein. Een enorme sfeer heerst er. Inmiddels is er een wedstrijd gespeeld tegen Amerika door de Sodommers. De 2-1 winst (winnende van good old Johan Hilverts) voorspelt veel goed voor de match die over enkele uren zal plaatsvinden.

Wordt vervolgd…

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button