GemeentePolitiek

21 Miljoen euro nodig voor maatregelen Blauwe Roos

- advertentie -

Winschoten – Er zijn forse maatregelen in de infrastructuur nodig om de bereikbaarheid van Winschoten vanaf de Blauwe Roos te verbeteren. De kosten hiervan komen op een 21 miljoen euro.

- advertentie -

De provincie beheert de wegen en bruggen en zal dus voor het grootste gedeelte van de kosten zorg dragen. Toch zal er volgens wethouder Swagerman (SP) ook een gedeelte op het bordje van de gemeente Oldambt komen.

Problemen
Sinds de aanleg van de rotonde in 2005 zijn er al klachten over de doorstroming. Het verkeer staat geregeld muurvast op de Blauwe Roos. Zeker als er evenementen in Winschoten zijn moet je op extra reistijd rekenen. Een slechte zaak voor een stad als Winschoten.

De grootste problemen worden onder andere veroorzaakt als de brug over het Winschoterdiep open gaat. De provincie heeft adviesbureau Sweco een onderzoek laten doen en hieruit zijn enkele mogelijke oplossingen uit voort gekomen.

Turborotondes
Zo moeten de 2 rotondes turborotondes worden, er moeten bypasses langs beide rotondes gerealiseerd worden en de Beertsterbrug moet vervangen worden door een brug met een doorvaarthoogte van 3 meter en dubbele rijstroken. Door het verhogen hoeft de brug minder vaak open en kan de pleziervaart zonder het openen van de brug passeren.

Provinciale Staten hebben inmiddels 2 miljoen euro gereserveerd voor dit knelpunt. Gedeputeerde Staten wil uitwerking van verschillende mogelijkheid. Wellicht dat er met kleinere aanpassingen al veel kan worden bereikt. Ze wachten het rapport af en zullen dan met elkaar om tafel gaan. Swagerman verwacht dat er medio volgend jaar meer duidelijkheid over de aanpak zal zijn.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button