Algemeen

Winschotense Relinda Baas zwemt het IJsselmeer over

- advertentie -

Stavoren/Winschoten- Van Stavoren naar Medemblik is het hemelsbreed een goede 22km. Elke zomer zijn er jaarlijks een aantal zwemgekken die deze overtocht proberen te maken.

- advertentie -

De 30 jarige Winschotense Relinda Baas had dit al jaren op haar bucketlist zijn.Gisteren zwom ze dan eindelijk de helse overtocht waarbij er flinke golven stonden door de stevige windkracht 4.

De organisator van deze overtocht, Sport-Active Nederland, had eerder de tocht afgelopen vrijdag afgelast omdat de kans op onweer te groot was. Baas moest dus nog twee dagen langer in spanning wachten op het startschot.

Eenmaal in het water had ze de focus te pakken en zwom ondanks de zware omstandigheden in een super snelle tijd naar de overkant.

Haar 6u en 6min had niet misstaan op de Nederlandse Kampioenschappen Marathon zwemmen die ook jaarlijks op dit traject wordt georganiseerd.

‘Na 4u zwemmen, kreeg ik behoorlijk last van mijn armen. Maar mijn trainer Johan en Alexander van de organisatie stimuleerden mij ontzettend door te roepen dat ik misschien onder de 6u kon duiken. Zelf had ik gehoopt om binnen de 7u te finishen. Dat is ruim gelukt’, glundert ze.

Op de vraag of haar volgende monsteroversteek het kanaal wordt, begint ze te lachen. ‘Nu denk ik nee, maar misschien moet je mij het over een week nog eens vragen.’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button