Gemeente

Oldambt met Dörpen op Blumenschau van 17 juli tot 4 augustus

- advertentie -

Oldambt/ Papenburg – Van 17 juli tot 4 augustus presenteert Oldambt zich samen met de Duitse gemeente Dörpen tijdens de Blumenschau in Papenburg, waar 50.000 bezoekers worden verwacht. Tijdens de bloemenshow presenteren Nederlandse en Duitse gemeenten zich gezamenlijk. Behalve Dörpen en Oldambt, doen ook Rhede en Westerwolde en Papenburg en Veendam samen mee.

- advertentie -

Over de Blumenschau
De Blumenschau 2019 ging in juni al van start met het traditionele stadsfestival over de hoofdvaart op 1 en 2 juni. Hierna werd het hoofdkanaal omgetoverd tot een grote bloemenzee met waterlelies en bloemenbruggen. Het hoogtepunt is echter van 17 juli tot 4 augustus. Dan zijn in het stadspark van Papenburg de zeven continenten van de aarde te zien die daar thematisch zijn nagebouwd. In totaal zijn er ongeveer 15 thematuinen ingericht, met verschillende beplantingen.

Daarnaast is er ook veel te beleven. Zo is er een avonturenpad voor kinderen, kun je meedoen met beachvolleybal of schaatsen op een ijsbaan (en dat in de zomer!). Ook zijn er seminars over tuinontwerp en kun je informatie krijgen over duurzaamheid en milieubescherming.

Thematuin Oldambt-Dörpen
Oldambt en Dörpen hebben op de Blumenschau een gemeenschappelijke thematuin, waar de belangrijke kenmerken van beide gemeenten in terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan graan voor Oldambt en glas voor Dörpen. Projectmanager van de gemeente Oldambt, Hans de Wolf zegt over de samenwerking: “We kunnen onze regio presenteren aan Duitse gasten. Daarnaast krijgen onze burgers inzicht in het aanbod aan de andere kant van de grens. Zo’n soort uitwisseling is altijd een win-win situatie.”

Kijk voor meer informatie op www.blumenschau-papenburg.de.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button