Politiek

Partij voor het Noorden stelt vragen over bestrijding eikenprocessierups in Oldambt

- advertentie -

Oldambt – De Partij voor het Noorden stelt een aantal vragen over de bestrijding van de eikenprocessierups en de ideeën hierover bij Vogelbescherming Nederland. De suggesties hierover werden ons aan de hand gedaan door de oud-fractievoorzitter van D66 Oldambt, de heer Johnny de Vos.

- advertentie -

Hierin werden 3 suggesties genoemd, het ophangen van nestkastjes, het planten van insect – en vogelvriendelijke planten en het later of niet maaien in de gemeente. De Partij voor het Noorden stelt aan het college dan ook de volgende vragen hierover:

– Hoe erg is op dit moment de overlast van de eikenprocessierups in de gemeente Oldambt?
– Kan Oldambt, op advies van Vogelbescherming Nederland, iets met de aanbevelingen in de mail van de heer de Vos?
– Met name het ophangen van de zogenaamde nestkasten en het planten van insect-en vogelvriendelijke planten spreekt ons erg aan. In Westerwolde is aan Afeer Vlagtwedde de opdracht gegeven voor het maken van 400 nestkastjes. Is dit in Oldambt ook op te pakken?
– Hoe is de bestrijding nu geregeld?

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button