Algemeen

Werkzaamheden bij de sloop van de bibliotheek vorderen gestaag

- advertentie -

Winschoten – De werkzaamheden rondom de sloop van de bibliotheek in Winschoten vorderen gestaag. De keldervloer van het voormalige gebouw is erg dik en het kost veel inspanning om deze betonvloer stuk te maken. Omwonenden ondervinden hier overlast van.

- advertentie -

Kees Swagerman: “Het verwijderen van de betonnen vloer wordt met een kraan gedaan. Dit geeft nogal wat lawaai en trillingen. We ontvingen hierover vragen en opmerkingen van omliggende bewoners en eigenaren van panden. Hierop heeft de aannemer de kracht van de kraan aangepast. De kraan draait nu met minder kracht. Verder verminderen is echter geen optie omdat de keldervloer anders niet kan worden gesloopt.”

Meldingen
Een aantal bewoners heeft melding gedaan van mogelijke schade aan hun woning als gevolg van de sloopwerkzaamheden. Na de bouwvak gaat de aannemer in gesprek met deze bewoners en/of pandeigenaren om de schade te bekijken. Ondervindt u mogelijke schade en heeft u dit nog niet gemeld? Neem dan contact met de gemeente op via info@gemeente-oldambt.nl of (0597) 48 20 00.

Netjes maken van het terrein
“De werkzaamheden rondom de sloop van de vloer en het afvoeren hiervan hopen we de komende dagen te kunnen afronden. Na de bouwvak starten we met het netjes maken van het terrein. In eerste instantie hadden we het idee om de gehele zandvlakte van bestrating te voorzien, maar we hebben voor een andere afwerking gekozen. We gaan de zandvlakte iets verlagen en inzaaien met gras tot aan de kant van de Bosstraat. Een mooie strook groen midden in het centrum in afwachting van de bouwactiviteiten van de Poort van Winschoten”, vertelt Kees Swagerman.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button