Incidenten

Schade na zeer grote brand in Blijham vanuit lucht goed te zien

- advertentie -

Blijham – De schade die is ontstaan bij de zeer grote brand in een stoppelveld aan de Nummerlaan in het Groningse Blijham is vanuit de lucht goed te zien.

- advertentie -

De brand brak zaterdagmiddag rond 14:00 uit. De brandweer schaalde al snel op naar het sein “zeer grote brand” waardoor er veel blusvoertuigen naar de brand kwamen. Een in het weiland geparkeerde trekker brandde ook volledig uit. Het is nog niet duidelijk waar en hoe de brand precies is ontstaan.

Lees ook: UPDATE: Grote brand in graanveld Blijham is geblust (video)

Boeren maken stoplijn
Vanuit de lucht is goed te zien dat de door de boeren gecreëerde stoplijn veel effect heeft gehad. Door een geul te graven en grond om te ploegen kon worden voorkomen dat het vuur zich steeds verder kon blijven uitbreiden. De wind zorgde met name voor een snelle uitbreiding van het vuur.

De grond in het afgebrande gebied is inmiddels omgeploegd om ervoor te zorgen dat de brand niet alsnog opnieuw kon oplaaien.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button