Sport

Tweede zilveren medaille voor Marten Luiten tijdens EK dressuur in warm Italië

- advertentie -

Winschoten/ Marignano – In San Giovanni in Marignano, Italië wordt van 23 tot en met 28 juli het EK dressuur voor paarden verreden voor de Children, Junioren en Young Riders.

- advertentie -

Marten Luiten uit Winschoten is met het paard Fynona door bondscoach Monique Peutz (Groningen) geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen. Helemaal onverwacht was deze keuze niet. Sinds 3 juli staan Marten en Fynona bovenaan de FEI World Ranking List Junioren.

Afgelopen donderdag behaalde het Junioren Team de zilveren medaille in het landen klassement. Hierbij was Marten de beste Nederlander met een derde plaats en een score van maar liefst 76.03%

Vandaag werd er individueel gestreden en weer mocht Marten op het erepodium plaatsnemen, met een score van 75.588% werd hij reservekampioen.

Morgen mag de combinatie nog gaan strijden in de kür op muziek. De kür van Marten is speciaal gemaakt door de uit Oude Pekela afkomstige Jacquelien Vriese. Mooie muziek die past bij deze jonge combinatie.

Met de begeleiding van instructeur Christa Larmoyeur uit Winschoten en uiteraard het gezin van Marten, hebben de prestaties een flink Gronings tintje.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button