Incidenten

40-Jarige vrouw staat terecht voor grote brand Winschoten

- advertentie -

Winschoten – In de nacht van 3 op 4 januari gingen dit jaar twee panden, gevestigd in de Langestraat, in vlammen op. Uit onderzoek van de politie bleken een 40-jarige vrouw uit Stadskanaal en een 36-jarige man uit Oude Pekela betrokken te zijn bij de brandstichting. Ze werden samen aangehouden en aangemerkt als verdachten.

- advertentie -

Lees ook: Twee mensen aangehouden die verdacht worden van de brand in de Langestraat

Donderdag staat de 40-jarige vrouw uit Stadskanaal voor de rechtbank in Groningen terecht die verantwoordelijk wordt gehouden voor de brand. De verdenking is dat zij op een bovenverdieping van een van de panden een matras in brand heeft gestoken. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Mogelijke huurder van het pand
Het uitgebrande pand van voorheen de ondernemersfamilie in Smid (kachels en huishoudelijke artikelen) was 250 jaar oud. Op het moment van de brand stond het winkelpand te huur. De verdachte huurde mogelijk een bovenverdieping.

Lees ook: Meerdere panden zwaar beschadigd na brand in Winschoten

Oproep
Drie weken na de brand deed de politie via de sociale media een oproep om informatie. Het onderzoek richtte zich op twee mannen in een auto die voorafgaand aan de brand bij het pand was gezien. De oproepen leverden onder meer videobeelden op van de auto en de inzittenden. Eind februari werd het duo aangehouden.

- advertentie -

Lees ook: Politie: ‘Wie zijn de verdachte mannen bij brand Langestraat?’

- advertentie - 

Uitleg
De man werd een paar dagen na zijn aanhouding in vrijheid gesteld, de vrouw zit nog vast en mag donderdag in de rechtszaal tekst en uitleg geven. Behalve brandstichting wordt zij verdacht van diefstal. De man staat niet terecht.

Brandstichting wordt gezien als een zeer ernstig strafbaar feit. In dit geval zou er ook sprake zijn geweest voor levensgevaar voor mensen in omliggende panden. Er vielen geen gewonden. Zouden er wel slachtoffers zijn gevallen, dan kan voor brandstichting zelfs een levenslange gevangenisstraf worden opgelegd.

De rechtbank heeft een halve dag voor de behandeling van de strafzaak uitgetrokken. Het proces is via een liveblog te volgen op dvhn.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button