Gemeente

Hongerige Wolf draagt de titel ‘Schierste Ploatsnoam 2019’

- advertentie -

Hongerige Wolf – Hongerige Wolf is weer een juweeltje rijker! Vanaf vandaag draagt het dorp de titel ‘Schierste Ploatsnoam 2019.’ De plek, midden in de polders van de gemeente Oldambt, heeft de plaatsnamenverkiezing van RTV-Noord gewonnen!

- advertentie -

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema mocht de titel ter plekke onthullen. “Ik ben trots en blij verrast! Hongerige Wolf is een prachtige plek in Oldambt met inderdaad een bijzondere naam. Ik wil alle inwoners van harte feliciteren met deze mooie titel!”

Over de oorsprong van de naam bestaan verschillende verhalen. Het meest waarschijnlijke verhaal is dat Hongerige Wolf zo heet omdat er vroeger een gelijknamige herberg stond. Het dorp is voor veel mensen een plek van rust en vooral ook inspiratie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button