Algemeen

25 Jaar Radio Winschoten: Sport Lokaal en de RUN (deel 5)

- advertentie -

 Winschoten – We “de Sport Lokaal medewerkers van Radio Winschoten” waren al een 10 tal jaren geleden gestopt met hun hobby, toen we in 2011 werden gevraagd de radiodraad weer op te pakken. Dat vond plaats voor de “opvolger” van Radio Winschoten namelijk Dollard Radio.

- advertentie -

Dollard Radio zag zich geen kans een redelijk verslag van de wedstrijd te maken en besloot onze hulp in te roepen. Iedereen was van meet af aan enthousiast en zo kwam het dat veel oud-collega’s  weer acte de préséance gaven.

In beeld zien we op de motor de sportverslaggever van het eerste uur Erik Blaauw samen met zijn motard Dick Baar.

(Lees verder onder de foto)

In dat jaar besloten we ook om niet alleen het geluid van de radio aan te bieden, maar om er ook beelden bij te vertonen. Inderdaad de introductie van live lokale TV. Dat leverde natuurlijk weer de vraag naar de nodige technische hoogstandjes op, maar daar wisten technici als Bjorn Brouwer en Gerrie de Groot wel raad mee. Bij start en finish verrees een professioneel “media zenuwcentrum” die prima fungeerde onder de regie van pa en dochter Tack. Op de foto lijkt Tack senior het niet helemaal meer te zien zitten, maar de werkelijkheid leerde ons dat hij op dat moment nadacht over een spannende vraag.

(Lees verder onder de foto)

De TV deed haar intrede en dat leverde ook direct de behoefte aan een aanmerkelijk groter budget aan geld om dat allemaal te kunnen bekostigen. We vonden een sponsor in de persoon van Pieter Bosma van de beddenzaak met dezelfde naam in Winschoten. De deal was dat wij verslag zouden doen van zijn werknemer Wim Smith, die voor het goede doel de Run  op klompen wilde lopen.

Hij had bij zijn werkgever bedongen, dat er bij de finish uiteindelijk een bed zou klaar staan waarop hij ter plekke kon uitrusten van zijn inspanningen. De volgende foto spreekt boekdelen. Op de achtergrond een beeld van onze geïmproviseerde Tv-studio.

(Lees verder onder de foto)

Deze Run editie leverde ook een voor ons nieuw presentatie duo op, bestaande uit oudgediende Hedwig De Boer en nieuwkomer Marco Grimmon. We zullen nooit weten of dit zijn daadwerkelijk doorbraak opleverde, maar Marco is inmiddels wel succesvol  radio en tv verslaggever bij RTV Noord.

(Lees verder onder de foto)


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar jankeitz@gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button