Weerbericht

Herfst wordt nat met veel wind

- advertentie -

Landelijk – Vallende blaadjes, dagenlang regen en een flinke peut wind. Dat staat ons deze herfst mogelijk te wachten. Volgens de nieuwste seizoensverwachting verloopt september nog vrij kalm, maar gaan in oktober en november alle remmen los. Het natte en winderige weer gaat gepaard met temperaturen boven normaal.

- advertentie -

De kans is groot dat de wind deze herfst vaak in de zuidwesthoek zit. Hierdoor wordt relatief zachte lucht vanaf de Atlantische Oceaan naar ons land geblazen. Het zeewater is een paar graden warmer dan normaal en dat levert bij een aanlandige wind bovennormale temperaturen op. De herfst als geheel wordt waarschijnlijk 0,5 tot 1 graad warmer dan gebruikelijk.

De zuidwester zorgt niet alleen voor zacht weer, ook is kans op meerdere stormen. Bovendien is het regelmatig regenachtig. Over het hele herfstseizoen kan 40-70 mm meer neerslag vallen dan in een gewone herfst. Alle maanden lijken te nat te verlopen, maar oktober en november spannen de kroon.

Krijgen we alleen maar regen en stormweer?
Dat de kans op nat en winderig weer deze herfst groot is, betekent niet dat het ook elke dag regent en hard waait. Er zijn ook zeker periodes van meerdere dagen waarin het droog is met lekker nazomerweer of, later in de herfst, lenteachtige temperaturen. Het wordt dus een echte Nederlandse herfst met voor ieder wat wils, maar net wat meer voor liefhebbers van regen en wind.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button