Algemeen

Ommelander Ziekenhuis trots op NIAZ accreditatie

- advertentie -

Scheemda – Het Ommelander Ziekenhuis Groningen ontving vandaag het certificaat voor de NIAZ-Qmentum accreditatie uit handen van Ellen Joan van Vliet, directeur-bestuurder van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ). “De accreditatie is de verdienste van al onze medewerkers. Dit certificaat is voor ons vooral bijzonder omdat het laat zien dat we in een periode van verhuizing in staat zijn geweest om de kwaliteit van zorg en de werkprocessen op orde te houden”, aldus Edwin Smit, lid Raad van Bestuur Ommelander Ziekenhuis. “Het is prachtig om dit mooie resultaat met elkaar te vieren”.

- advertentie -

Auditoren van het NIAZ bezochten in het kader van de accreditatie diverse afdelingen en voerden gesprekken met stakeholders, medewerkers en medisch specialisten van het Ommelander Ziekenhuis. De auditoren gaven na hun bezoek een compliment aan de organisatie. “We hebben gehoord én gezien dat er heel hard is gewerkt. We hebben bij iedereen die we hebben gesproken, een groot enthousiasme, een grote betrokkenheid en trots gezien. Er is sprake van leiderschap en het woord dat we het meest hebben gehoord is bewustwording”, was het commentaar van de auditoren. Edwin Smit: “Het is natuurlijk heel mooi dat we dit resultaat hebben behaald en vandaag het certificaat hebben ontvangen. Maar hier stopt het natuurlijk niet. We zien het als een extra boost om onze kwaliteit en patiëntveiligheid continu te blijven verbeteren”.

NIAZ accreditatie
Het NIAZ toetst of zorginstellingen hun organisatie zó hebben ingericht, dat ze aantoonbaar een acceptabel niveau van kwaliteit van zorg verlenen. Aan de hand van de bevindingen ontvangt de organisatie een accreditatie. Accreditatie is in Nederland de gebruikelijke manier om te laten zien dat een zorgorganisatie voldoet aan kwaliteitsnormen. Het NIAZ toetst met het internationale accreditatieprogramma Qmentum.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button