Algemeen

Kenniscafé Autisme & Vrijwilligerswerk; talenten benutten

- advertentie -

Winschoten – Woensdag 25 september om 9.30 uur organiseren Sociaal Werk Oldambt en het Autisme Netwerk Groningen een kenniscafé. Tijdens deze ochtend staat vrijwilligerswerk en autisme centraal. Wat zijn de (on)mogelijkheden van het doen van vrijwilligerswerk wanneer je autisme hebt? Hoe kun je als organisatie en vrijwilliger (andere) vrijwilligers met autisme beter ondersteunen en hun talenten benutten zodat ze beter tot hun recht komen?

- advertentie -

Het kenniscafé wordt om 9.45 geopend door Nathanja Mulder, coördinator van de Vrijwilligersvacaturebank (Sociaal Werk Oldambt), vervolgens zal Geertje Baas (Stichting Mee) uitleg geven over autisme in het algemeen en de do’s en don’ts met betrekking tot het begeleiden en coördineren van vrijwilligers met autisme bespreken.

Na een korte pauze zullen Bineke Berkenbosch van het Leger des Heils in Winschoten en Erik Helweg van Speeltuin Beerta onder de noemer ‘Autisme, geen probleem!’ vertellen waarom zij hun organisatie graag openstellen voor potentiële vrijwilligers met autisme.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een informeel netwerkmoment. Voor mensen met autisme is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met organisaties die wellicht een leuke vrijwilligersplek kunnen bieden.

Opgave
De bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen. Wil je ook komen? Meld je dan aan via vrijwilligerswerk@sociaalwerkoldambt.nl of een app te sturen naar (06) 12084034. Met vermelding van: Opgave Kenniscafé, uw volledige naam en (indien van toepassing) de organisatie waarvoor u (als vrijwilliger) werkzaam bent of de vermelding dat u interesse heeft om vrijwilligerswerk te gaan doen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button