Sport

Bronzen plak voor Oldambtster Zoë Klunder op de President’s Cup voor teams

Midwolda – De Nederlandse senioren Sambo worstel kernploeg, waar Zoë (18) als jongste sinds begin 2019 deel van uitmaakt, was één van de acht landen die voor het prestigieus teamtoernooi ‘the President’s Cup’ zijn geselecteerd.

- advertentie - 

Het Oranje team bestond uit twee dames (-64 en +64 kg) en vijf mannen (-74, -82, -90, -100 en +100 kg). Zoë, met haar gewogen gewicht van 63,4 kg, moest in overleg met haar bondscoach Maykel Claassen de categorie 64 kg en zwaarder voor haar rekening nemen. Nederland lootte als eerste tegen Spanje en het team verloor helaas deze reeks op punten. Zoë moest tegen de nummer drie van Europa die normaal de categorie 80 kg en zwaarder doet.

Het werd een loodzware en slopende wedstrijd die Zoë niet naar zich toe kon trekken en met een houdgreep verloor. In de herkansing moest het Oranje team tegen Groot Brittannië dat wel met overmacht werd verslagen. Zoë kwam in deze wedstrijd uit tegen de kampioen van de UK, die ook tussen de 75 á 80 kg woog, en won de wedstrijd overtuigend met 9:1. Het Oranje team pakte hiermee een mooie en verdiende 3e plaats waar Rusland uiteindelijk kampioen werd.

Voor Zoë, die onlangs een geweldige erkenning als talentvolle worstelatleet van het NOC*NSF heeft verkregen, was dit teamtoernooi een geweldige happening. Volgende week vliegt Zoë alweer als debutant naar een groot Internationaal toernooi in Kazan, Tatarstan te Rusland. Ook is ze door  bondscoach Maykel Claassen geselecteerd voor de WK ’19 in Seoel te Zuid-Korea begin november. Verder is ze door de UWW – United World Wrestling gepeild voor de grote titel- en eindtoernooi in traditioneel worstelen in Centraal Azië, waarover later meer nieuws.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close