AlgemeenCultuur

DILANA komt naar De Klinker in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – HQ-events organiseert in samenwerking met Anticorpos bookings en Cultuurhuis De Klinker een avondvullend programma waar eigen werk en veel bekende covers gespeeld zullen worden.

- advertentie -

Dilana begon haar carrière in Zuid Afrika, maar verhuisde in de jaren ’90 naar Nederland. Hier werd ze binnen 2 jaar een bekend gezicht in de pop / rock wereld, met als hoogtepunt haar album “Wonderfool” (2000), waarvan meerdere hits op radio en tv te horen waren, zoals “Do You Now” en “To All Planets”.

Haar carrière ging verder in de VS. Televisieshow “Rockstar Supernova” met Tommy Lee (Mötley Crüe), Jason Newsted (Metallica), Gilby Clarke (Guns N’ Roses) en Dave Navarro (Jane’s Addiction en Red Hot Chili
Peppers) zou haar in 2006 grote belangstelling geven en naar een nieuw hoogtepunt brengen.

In 2009 bracht Dilana haar tweede CD uit (Inside Out) en kort daarna werd ze de enige vrouwelijke zangeres ooit van de band LA Guns. In 2013 kwam haar derde studioalbum uit, “Beautiful Monster”, geproduceerd door niemand minder dan Jack Endino, ook verantwoordelijk voor de producties van o.a. Soundgarden, Nirvana en Pearl Jam. In 2016 kwam haar vierde album uit, “Angel Camouflaged”, dat eigenlijk de soundtrack van de film met dezelfde titel is, waar Dilana zelf de hoofdrol in speelt. Kort daarop deed ze mee aan The Voice in Nederland.

Dilana is ondertussen ambassadrice van drie organisaties in Nederland: Strijd tegen Misbruik, Rock Against Trafficking en Reclaimed Voices.

Kaarten zijn te koop via onder andere de website van Cultuurhuis De Klinker in Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button