Incidenten

Politie geeft ruim 80 bekeuringen tijdens ‘project EDWARD’

- advertentie -

Noord Nederland – Afgelopen donderdag heeft Team Verkeer van de politie Noord Nederland in het kader van project EDWARD (European Day Without A Road Death) een controle gehouden waarbij de nadruk lag op afleiding in het verkeer. Hierbij werd een gehuurde touringcar ingezet waar vanuit collega’s het verkeer rondom de touringcar aanschouwden.

- advertentie -

“Uit de gehele eenheid Noord Nederland reden collega’s in onopvallende voertuigen in de buurt van de touringcar om overtreders staande te houden. De controles vonden voornamelijk plaats op de A6, A7, A32 en de A28.” schrijft Team Verkeer op hun Facebookpagina.

In totaal werd er 87x proces-verbaal opgemaakt waarvan 67x voor het vasthouden van een elektronisch apparaat onder het rijden. Daarnaast werd er bekeurd voor het onvoldoende afstand houden, onleesbare kentekenplaat, te donkere ruiten, snelheid, onnodige signalen geven, niet rechts houden, inhaalverbod vrachtwagens, geen voorrang verlenen, scherpe delen, rechts inhalen, gordeldraagplicht, ladingzekering en geen richting aangeven.

Op de A32 thv Oldeholtwolde werd er een 32-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden in verband met het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het rijden onder invloed van verdovende middelen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button