Opinie en verhaalPolitiek

Nieuwe voorzitter Groenlinks Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Op 26 augustus is tijdens de algemene ledenvergadering van GroenLinks Oldambt Janneke Brouwer gekozen als nieuwe voorzitter. Daarmee volgt zij Ate Flapper op die drie jaar de voorzittersfunctie vervulde. Ate heeft zich ingezet in de gemeente en provincie en heeft met veel plezier in Oldambt gewoond. Toch is de taak van vader en grootvader op dit moment belangrijker en verhuizen hij en zijn vrouw daarom naar het westen van het land. Ate werd voor zijn goede voorzitterschap bedankt met een mand vol met echt Groninger producten.

- advertentie -

Janneke is geboren in Winschoten (1987), heeft tien jaar in Amsterdam gewoond en is na een jaar reizen vorig jaar teruggekomen in Winschoten. Ze werkte als Kwaliteitsmanager bij KPN en Inkoper voor een webshop van NRC Media, maar sinds haar reis is ze bezig met het schrijven van een boek. Ze volgt een cursus Verhalende Journalistiek aan de Schrijversvakschool in Groningen en werkt als Freelancer aan diverse opdrachten.

“Twee jaar geleden zag ik in Azië veel plastic, slechte leefomstandigheden en hoorde ik over de grote toename van ontbossing in Indonesië en Maleisië. Overheden verkopen grote stukken tropisch regenwoud. Dat wordt gekapt en afgebrand en zorgt voor veel co2 uitstoot. Dan planten ze oliepalmen, maar helaas kan de bodem de toenemende hoeveelheid regen niet meer aan met grote modderstromen als gevolg. Later zag ik het contrast in Nieuw-Zeeland. Daar werd de groene partij de grootste en doen ze veel aan kustversteviging. Maori’s en andere bewoners van Nieuw-Zeeland worden opgevoed met respect voor de aarde. Ik mocht met Jaykob (5) mee op schoolreisje naar het Waipoua bos waar de kinderen een tekening mochten maken van de grootste boom van Nieuw-Zeeland. Tane Mahuta ‘de god van het bos’ is 51 meter hoog en heeft een omtrek van 14 meter. Ik besloot toen lid te worden van GroenLinks omdat ik graag een groenere wereld zou willen met gelijke kansen voor iedereen. Als voorzitter van GroenLinks Oldambt hoop ik mensen te inspireren om minder materialistisch te zijn en samen een gezondere leefomgeving te creëren.”

Samen met Janneke vormen Aart Jan Langbroek (secretaris), Arjen Melchert (Penningmeester), Jaap Luring en Ida Verkerk het bestuur. Zij zullen zich inzetten voor een leefbaar, duurzaam en bloeiend Oldambt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button