Algemeen

25 jaar Radio Winschoten: Wie jarig is trakteert deel 2

Winschoten – Vorige week in deel 1 , onder de noemer “wie jarig is trakteert”, hebben we al aandacht besteed aan de jaarlijkse actie van Sport Lokaal, waarbij door de redactie een inzamelingsactie op poten werd gezet voor de gehandicaptensport.

- advertentie - 

“Lijdend” voorwerp was elke keer Winschoter Henk Noor, die zich steeds weer liet lenen voor een bijzondere hardloopprestatie. Op de foto een binnenkomst van Henk in de Langestraat, waarbij duidelijk werd dat de publieke belangstelling elk jaar groot was.

(Lees verder onder de foto)

De gehandicaptensport in de regio werd vertegenwoordigd door de vereniging “De Brug”. Hun woordvoerder Koos Versteeg mocht elke keer aangeven aan welke middelen behoefte was. Het beeld dat alle medewerkers nog scherp in het geheugen gegrift staat, was het moment waarop in de Winschoter manege een paard aan de sporters kon worden overhandigd. De gezichten spreken boekdelen.

Gekozen werd dat jaar voor een paard, omdat toen ook al duidelijk was, dat kinderen met een handicap (zo heette dat toen nog) erg gebaat waren als ze op/met een paard konden trainen. Op het paard dat wij voor ze uitkozen, onze eigen collega Annette Ziengs en Fokko Pettinga mocht de overhandiging voor zijn rekening nemen.

(Lees verder onder de foto’s)

De jaren daarop konden we dankzij de bereidwillige medewerking van de plaatselijke middenstand elke keer zeer bruikbare middelen overhandigen. Op de volgende foto wordt toenmalig Burgemeester Jannie Vlietstra geïnterviewd, nadat ze namens ons een aantal kano’s had overgedragen aan “De Brug”.

(Lees verder onder de foto)

Helaas hebben we niet van alle acties nog foto’s kunnen achterhalen. Dat geldt niet voor het jaar waarin we de G-voetballers van Bato konden voorzien van een complete outfit, natuurlijk met daarop de naam van de sponsor “Radio Winschoten”. Dat was een tamelijk dure aangelegenheid, maar mede dank de bereidwillige hulp van Jacques  Brals, eigenaar van Sportshop “74”, bleef het allemaal weer budgettair binnen de financiële perken.

(Lees verder onder de foto’s)

Er was dat jaar uiteindelijk nog een klein extra  budgetje, zodat we nog een wens in vervulling konden laten gaan. Er was voor de muzieklessen een grote behoefte aan een drumstel en die kwam er en we vonden ook een drummer om het drumstel te demonstreren.

(Lees verder onder de foto)

Het zijn stuk voor stuk dierbare herinneringen aan de acties, die zowel voor de makers, de gevers en de ontvangers veel plezier opleverden.

Tot slot een collage van foto’s van deze acties.

(Lees verder onder de foto’s)


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar jankeitz@gmail.com.

Tags
- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button