Algemeen

Basisschool De Waterlelie als eerste in de provincie officiële IMC Basis School

- advertentie -

Winschoten – De leerlingen van groep 7 en 8 van obs De Waterlelie zijn de eerste leerlingen in de provincie Groningen die kennis maken met IMC Basis. Vanaf donderdag 10 oktober krijgen deze leerlingen een dagdeel per week gastlessen van enthousiaste gastdocenten uit de regio Oldambt.

- advertentie -

Op donderdag 10 oktober is het startsein van IMC Basis op obs de Waterlelie gegeven. Leerlingen, ouders en andere genodigden waren aanwezig toen het IMC Basis logo aan de buitenzijde van de school werd onthuld.

IMC Basis is een lesprogramma waarbij maatschappijgericht onderwijs wordt geïntegreerd in het basisonderwijs. Hierbij ontmoeten leerlingen en enthousiaste vakexperts elkaar en gaan ze aan de slag met het ‘echte werk’. Dit gebeurt deels door gastdocenten op school te laten komen, maar ook door met de leerlingen op excursie te gaan en uiteenlopende werkplekken te bezoeken in en rond de gemeente Oldambt. Tijdens het tweejarige programma maken leerlingen kennis met allerlei vakgebieden, zoals journalistiek, recht, horeca, geneeskunde, politiek en beeldende kunst.

Naast dat de leerlingen in contact komen met diverse beroepen en vakgebieden, is er tijdens de IMC Basis lessen ook aandacht voor het ontwikkelen van vaardigheden, zoals debatteren, presenteren en samenwerken. ‘Tijdens IMC Basis lessen leren leerlingen dan ook hun interesses en talenten te ontdekken’, vertelde Marina Wildeboer, coördinator van obs de Waterlelie.

Het IMC Basis programma op De Waterlelie wordt mogelijk gemaakt door een netwerk van betrokken gastdocenten, vrijwilligers en sponsoren. Een van de sponsoren is de Heerenzitting, die tijdens de start van IMC Basis een cheque ter waarde van duizend euro overhandigde en de leerlingen een plezierig jaar wenste.

De leerlingen van obs De Waterlelie starten met het onderwerp fotografie en gaan na de herfstvakantie aan de slag met journalistiek. Mocht u of uw bedrijf mee willen helpen, ze zijn nog op zoek naar gastdocenten voor de rest van het programma. Meer informatie over IMC Basis vindt u op www.imcbasis.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button