Incidenten

Zaterdag: Diverse hulpdiensten tijdens open dag bij Brandweer Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Zaterdag 12 oktober opent brandweer Scheemda de kazernedeuren om jong en oud kennis te laten maken met het brandweervak. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom aan de Zwaagsterweg 2E. Beleef hoe het is om bij de brandweer te werken!

- advertentie -

Van alles te beleven
Maak kennis met onze brandweerploeg, bekijk onze brandweerauto’s en test je zintuigen als onze beleveniscontainer vol rook staat. Natuurlijk komt brandweer Scheemda zelf ook in actie en laten ze tijdens spectaculaire demonstraties zien wat ze in huis hebben. Bijvoorbeeld hoe je iemand uit een auto bevrijdt. Ieder uur zijn er demonstraties. De laatste staat gepland om 15.30 uur.

Niet alleen brandweer
Ook ProRail en Rijkswaterstaat staan op de open dag. Benieuwd hoe Rijkswaterstaat dagelijks zorgt voor veiligheid op onze wegen? Vergeet dan niet bij hen langs te lopen. ProRail laat in demonstraties zien welke materialen zij gebruiken om een ontspoorde trein weer terug op de rails krijgen. Wie geen genoeg kan krijgen van onze brandweerauto’s kan dankzij Stichting Oud Brandweermateriaal (SOB) zien hoe onze brandweerauto’s er vroeger uit zagen. Voor kinderen is er spectaculaire schmink door de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Open dag niet genoeg voor jou?
Heb jij de smaak te pakken en vind je niet alleen een open dag leuk, maar zie jij werken als brandweervrouw- of man zitten? Dan verwelkomen wij je graag! In Scheemda zoeken we namelijk nog versterking van onze ploeg. We zoeken in het bijzonder personen die ook overdag beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld omdat je in (de buurt van) Scheemda werkt. Lees meer op deze pagina.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button