Gemeente

Cora-Yfke hijst LHBTI-vlag “De momenten zoals deze zijn erg belangrijk”

Winschoten – Je hebt de regenboogvlag deze week vast al ergens zien hangen. Elk jaar op 11 oktober viert men de internationale kom-uit-de-kast-dag. De dag staat in het teken van vrijheid, gelijkheid en liefde.

- advertentie - 

De hele week al besteden inwoners en organisaties extra aandacht aan de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (afgekort LHBTI). Afgelopen vrijdag wordt op veel plekken de regenboogvlag gehesen. De vlag staat symbool voor de acceptatie van LBHTI’ers. 

Ook de gemeente Oldambt deed mee.

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema heeft samen met Marjet Bos van Roze 50plus, de regenboogvlag gehesen bij het gemeentehuis in Winschoten. “Met het steken van de regenboogvlag geven we een steuntje in de rug voor veel mensen. We laten zien dat iedereen in Oldambt zichzelf kan en mag zijn.” schrijft Cora-Yfke op de Facebookpagina van de gemeente Oldambt.

“In de ideale wereld is de angst om uit de kast te komen er niet. Maar zo ver zijn we nog niet. Sterker nog, soms bekruipt me het gevoel dat de houding naar LHBTI’ers minder open wordt. Daarom zijn momenten zoals deze nog steeds erg belangrijk.” aldus Cora-Yfke.

 

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Open chat
Tip ons!