Algemeen

Ommelander Ziekenhuis organiseert minisymposium ‘Kinderen met hoofdpijn’

- advertentie -

Scheemda – Speciaal voor zorgprofessionals organiseert het Ommelander Ziekenhuis Groningen op donderdag 14 november van 18.00 — 20.15 uur het minisymposium ‘Kinderen met
hoofdpijn’. Dit symposium vindt plaats in het restaurant van het ziekenhuis. Iedereen in de regio die in hun werk met kinderen met hoofdpijn te maken hebben, zoals huisartsen, kinderartsen, jeugdartsen, kinderneurologen, (kinder)psychologen, (kinder)fysiotherapeuten, verpleegkundigen en verzorgenden zijn van harte uitgenodigd.

- advertentie -

Hoofdpijn is één van de meest voorkomende klachten bij kinderen en adolescenten. Hoofdpijn
heeft forse nadelige invloeden op de kwaliteit van leven bij deze kinderen.

Hoofdpijnstraat voor kinderen
Bij acute hoofdpijnklachten is de route vaak duidelijk en efficiënt, dit in tegenstelling tot chronische hoofdpijnklachten. Om sneller tot een adequate diagnose en behandeling van hoofdpijn bij
kinderen te komen, bestaat sinds 2015 in het Ommelander Ziekenhuis Groningen de Hoofdpijnstraat voor kinderen. Dit is een multidisciplinair spreekuur waarbij kinderen met chronische hoofdpijnklachten in één ochtend worden gezien door de klinisch psycholoog, kinderfysiotherapeut en/of manueel therapeut, kinderneuroloog en kinderarts.

Met dit minisymposium wil het ziekenhuis haar ervaringen met zorgprofessionals delen en een leerzame en interactieve avond organiseren met alle hulpverleners die betrokken zijn bij de zorg voor kinderen met hoofdpijn.

Meer informatie en inschrijven
Voor meer info over het programma en inschrijven, ga naar deze website.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button