Gemeente

Steuntje in de rug voor minima in Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen woensdag hebben een groot aantal organisaties zich weer ingezet om minima een steuntje in de rug te geven. Dit was de achtste keer dat de Dag van de Minima op initiatief van het Cliëntenpanel van de gemeente Oldambt is georganiseerd. Ruim 700 Oldambtsters huishoudens bezochten De Klinker om informatie te krijgen over organisaties die ze kunnen helpen.

- advertentie -

Gezond eten en bewegen
Voor de achtste keer hebben de gemeente Oldambt, het cliëntenpanel, SWO en ruim dertig organisaties en lokale ondernemers deze dag mogelijk gemaakt. Inwoners kregen veel nuttige informatie en hadden tegelijk een leuke dag rondom het thema gezond eten en bewegen. De voorlichtingen en een deel van de aanwezigen gingen over hoe bezoekers met een beperkt budget toch een gezonde leefstijl kunnen hebben. Daarom waren dit jaar Huis voor de Sport, groenteboer Lubbers en een voedings- en leefstijlcoach aanwezig.

Samen mogelijk maken
Naast een leerzame en leuke dag waarop allerlei organisaties hun best deden iedereen te attenderen op de mogelijkheden die er zijn, kregen bezoekers ook weer een goedgevulde boodschappentas mee, mogelijk gemaakt door Plus Veenstra en Lubbers Groenten en Fruit.

Het Cliëntenpanel en de gemeente zijn dankbaar voor de bijdrage van de aanwezige organisaties en raads(commissie)leden die belangeloos aanwezig waren en tal van lokale ondernemers en organisaties die prijzen beschikbaar hebben gesteld voor de verloting. Alleen samen konden we deze dag weer mogelijk maken.

Steuntje in de rug
Bezoekers gaven massaal aan dat ze deze dag ervaren als een steuntje in de rug. Wethouder Laura Broekhuizen die onder andere over armoedebeleid gaat, kijkt tevreden terug op deze dag. “Fijn om te zien dat het Cliëntenpanel dit in 2019 weer kon organiseren voor de inwoners met een laag inkomen, samen met ons als gemeente, SWO en de steun van veel regionale ondernemers en organisaties’’.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button