Gemeente

Formulierenbrigade in de Klinker geopend

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen donderdagochtend heeft wethouder Laura Broekhuizen de officiële opening verricht van de Formulierenbrigade in De Klinker in Winschoten. Sinds 1 mei van dit jaar kunnen inwoners van Oldambt iedere dinsdag van 11.00 tot 13.00 uur gratis naar de Formulierenbrigade voor hulp bij het invullen van formulieren.

- advertentie -

Hulp bij het invullen van formulieren
De Formulierenbrigade is een initiatief van Bibliotheek Winschoten en Humanitas Oldambt. Beide organisaties merkten dat inwoners soms moeite hebben met het invullen en/of begrijpen van (aanvraag)formulieren van de gemeente en andere instanties. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van zorg- en huurtoeslag of het aanvragen van een uitkering. De partijen hebben daarom besloten om te starten met een spreekuur, waar iedere inwoner van Oldambt gratis en zonder afspraak gebruik van kan maken.

Toegankelijke plek
Wethouder Laura Broekhuizen is blij met het initiatief. “Toeslagen, vergoedingen en kwijtscheldingen van belastingen moeten mensen zelf aanvragen. Soms gaat dat niet helemaal goed, omdat iemand per ongeluk iets verkeerd invult. Sommigen beginnen er niet eens mee, omdat ze een formulier niet begrijpen. Mensen lopen daardoor toeslagen, vergoedingen en kwijtscheldingen mis. Dat is niet de bedoeling. Daarom ben ik blij dat we in Oldambt verschillende plekken hebben waar inwoners terecht kunnen met vragen. De Formulierenbrigade in de Bibliotheek is hierop een mooie aanvulling. De bibliotheek is een fijne en toegankelijke plek voor veel inwoners. Ik hoop dat iedereen die wat hulp kan gebruiken eens langskomt.”

Ervaren vrijwilligers
De vrijwilligers van de Formulierenbrigade hebben ervaring met het helpen van mensen bij hun administratie. Ze zitten klaar om mensen ter plekke hulp te bieden. Lukt dit niet direct, omdat iemand bijvoorbeeld de benodigde documenten niet bij zich heeft, dan kan diegene later worden geholpen.

Elke dinsdag spreekuur
Wie meer wil weten of ondersteuning kan gebruiken bij het invullen van formulieren, kan het spreekuur bezoeken voor gratis hulp. Het is iedere dinsdag (met uitzondering van feestdagen) van 11.00 tot 13.00 uur in cultuurhuis de Klinker.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button