Cultuur

Laurel en Hardy op het grote doek met livemuziek

- advertentie -

Winschoten – Laurel & Hardy, alias Stan en Ollie, alias De Dikke en De Dunne kent u vast nog wel. Jarenlang waren zij het grootste komische duo in de filmindustrie. Ze speelden twee domme, onhandige, maar desondanks optimistische mannen die altijd op een humoristische manier slaags met elkaar raakten of op een grappige manier iets ‘pijnlijks’ meemaakten. Op donderdag 7 november is een selectie van hun beste films met livemuziek in De Klinker te zien onder de titel ‘The Silent Movie Project’.

- advertentie -

De carrière van Laurel en Hardy was op het hoogtepunt in 1929, het moment dat de filmindustrie start met geluidsfilms. The Silent Movie Project is een concert van pianist en organist Stephan Graf von Bothmer, waarbij de beste films van het legendarische duo worden vertoond. Graf von Bothmer heeft meer dan duizend filmbegeleidingen op zijn naam, waaronder klassiekers als ‘Metropolis’, ‘Nosferatu’ en komedies van Harold Lloyd en Buster Keaton.

Wilt u weer eens terug in de tijd en genieten van een stomme film ondersteund door een prachtig pianoconcert? Koop kaarten voor The Silent Movie Project via de theaterkassa of www.indeklinker.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button