Weerbericht

Rustig herfstweer, jas aan en lekker naar buiten

Landelijk – Dit weekend is het heerlijk weer om er lekker op uit te gaan en te genieten van de nog fraaie herfstkleuren. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden. Vooral het westen maakt kans op een enkele bui. Zaterdagochtend is het landinwaarts regionaal grijs en mistig en deze grijzigheid kan lang aanhouden. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden en daarmee is het iets frisser dan gebruikelijk.

- advertentie - 

De afgelopen week was het overwegend grijs en bewolkt met van tijd tot tijd regen en motregen. Juist dit weekend ziet het weerbeeld er een stuk vriendelijker uit en schijnt veel vaker de zon. Wel start de zaterdag landinwaarts regionaal grijs en mistig. De mist lost geleidelijk op, maar de bewolking is vrij hardnekkig. Vanuit het westen neemt de kans op buien geleidelijk toe.

Morgenmiddag trekken wolkenvelden en enkele buien over het land. Tussendoor zijn er zonnige momenten. De buienkans is het grootst in het midden, westen en noorden. Het wordt maximaal 8 à 9 graden en de wind is zwak tot matig.

Zondag prima weer
Zondag is het ook een prima dag om er lekker op uit te gaan. Er is een mix van wolken en zon en op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. De grootste kans op een bui maakt het westen en noordwesten. Waaien doet het haast niet en de temperatuur stijgt naar 7-8 graden. In het westen en zuidwesten kan het lokaal 9 graden worden.

Ook volgende week rustig herfstweer
Ook na het weekend blijft het rustig herfstweer met wolken en zonnige momenten. Maandag neemt de kans op buien in de loop van de dag toe. Ook de dagen daarna is kans op enkele buien. De temperatuur blijft onder de gebruikelijke waarde voor de tijd van het jaar. Normaal is het 9 of 10 graden, maar de maxima komen volgende week veelal uit tussen 6 en 8 graden. In de nachten koelt het af naar 1-4 graden, maar tijdens heldere nachten kan het soms een graadje vriezen.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Open chat
Tip ons!