Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Bijdrage uit Nationaal Programma Groningen voor Scheemda en Nieuwolda

- advertentie -

Scheemda/ Nieuwolda – Gemeente Oldambt krijgt een financiële bijdrage vanuit Nationaal Programma Groningen voor het uitvoeren van leefbaarheidsprojecten in de dorpen Scheemda en Nieuwolda. Het gaat om een bijdrage van 331.608 euro voor het verbeteren van de verkeersveiligheid in Scheemda en het betrekken van de inwoners uit Nieuwolda bij het plan om aardgasvrij te worden.

- advertentie -

Scheemda veilig en bereikbaar
Met de komst van de nieuwe brede school in Scheemda neemt het verkeer van en naar de school toe. Veel ouders en buurtbewoners maken zich zorgen over de verkeersveiligheid. Daarom hebben ze samen met de gemeente, de dorpsbelangenvereniging van Scheemda en de schoolbesturen een plan gemaakt voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van Scheemda. Dit plan bestaat uit het verbeteren van:

– De verkeersveiligheid op de routes tussen de wijken en de brede school;
– De herkenbaarheid van de entrees van het dorp en de route naar het centrum;
– De verkeerssituatie in de rest van het dorp na de opening van de brede school.

Samenwerken aan aardgasvrij Nieuwolda
Het dorp Nieuwolda stapt samen met buurdorp Wagenborgen (gemeente Delfzijl) over van aardgas naar groengas. Beide gemeenten hebben in 2018 gezamenlijk een subsidie gekregen van ruim 4,7 miljoen euro voor investeringen in isolatie en het aanleggen van een netwerk voor groen gas. De bijdrage vanuit het Nationaal Programma Groningen wordt gebruikt voor het ontwikkelen van een dorpsmodel met als doel om inwoners te betrekken bij het verder uitwerken en uitvoeren van de plannen.

Nationaal Programma Groningen
Nationaal Programma Groningen investeert in projecten die de welvaart en leefbaarheid in de provincie vergroten. Vooruitlopend op het vaststellen van de kaders van het programma is in 2018 en 2019 geld beschikbaar gesteld voor projecten die op korte termijn kunnen starten. De projecten in Scheemda en Nieuwolda worden vanuit dit budget gefinancierd. De gemeenteraad heeft hier gisteren tijdens de begrotingsvergadering ook akkoord voor gegeven.

Lokaal programmaplan
Het programmakader voor de komende tien jaar is in oktober van dit jaar vastgesteld door de gemeenteraad. Daarmee is het startsein gegeven voor het opstellen van een lokaal programma waarin we als gemeente beschrijven op welke manier we het geld uit deze pot willen investeren in de toekomst.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button